Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Minijaturne kamere za špijunažu

Minijaturne spy kamere doprinose jačem osećaju bezbednosti i mogu biti odlična dopuna za video nadzor svih vrsta objekata. Još važnije, mogu vam pomoći da dođete do odgovora na važna pitanja i sumnje.

Da li biste pretpostavili da 47% krađa u radnjama počine upravo zaposleni?

Mini skrivene kamere mogu ukazati na ovakve malverzacije i uvek će otkriti više od sigurnosnih kamera koje su javno izložene. Zbog toga je njihova upotreba sve zastupljenija kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.

Ne tako davno ove kamere viđali smo samo u filmovima, bile su isključivo deo opreme detektiva, ljudi angažovanih na zaštiti bezbednosti, vojnih i policijskih službi. Razvojem tehnologije, špijunske kamere postaju manjih dimenzija, unapređenih tehničkih karakteristika i performansi, što ih čini lakšim za korišćenje i dostupnim za opštu upotrebu.

Procenjuje se da ukoliko živimo u gradu oko 300 puta dnevno naš lik snime različite kamere za video nadzor u okruženju.Minijaturna spijunska kamera

Danas do špijunske kamere možemo doći sa nekoliko klikova na internetu ili se mogu sasvim legalno nabaviti u radnjama sa špijunskom opremom. Procenjuje se da trenutno na tržištu postoji oko 200 modela mini spy kamera. One se razlikuju prema veličini, mogućnostima, kvalitetu, nameni i ceni.

Od svakih 10 kupljenih minijaturnih kamera, 8 su kupili muškarci. Ova statistika se polako menja, jer sve više žena prihvata špijunske kamere kao efikasan alat za rešenje porodičnih i poslovnih izazova.

Praktična primena mini špijunskih kamera

Prema definiciji minijaturna kamera za špijunažu je kamera za nadzor i tajno snimanje dovoljno mala da se lako sakrije i kamuflira u željeno okruženje.

Koriste se u privatne i poslovne svrhe za diskretan video nadzor i snimanje objekata, važnih događaja i ljudi.

Špijunske minijaturne kamere su idealan izbor za:

  • Korporativnu bezbednost – nadzor zaposlenih, zaštitu i optimizacija poslovanja
  • Diskretno snimanje važnih sastanaka i poslovnih pregovora
  • Tajni nadzor stana, kuće i imovine
  • Nadzor dece, dadilja i kućnog osoblja
  • Monitoring negovateljica starijih osoba
  • Dokazivanje prevare partnera
  • Zaštitu vozila od krađe i oštećenja

Koji model minijaturnih kamera za špijunažu izabrati zavisi najviše od potreba i namene. Ako vam je neophodan konstantan video nadzor 24/7 najbolji izbor u su fiksirane kamere priključene na stalni izvor napajanja i sa širokim uglom snimanja.

Pokretne špijunske kamere su idealne za diskretno snimanje predavanja, sastanaka, razgovora „u četiri oka“ ili važnih dokumenata.

Taktički tajni nadzor stana ili kuće osim odgovora na pitanja šta rade vaši ukućani i ko dolazi kada niste tu pomoći će rasvetljavanje događaja ukoliko dođe do provale ili havarije na instalacijama, čime ćete olakšati posao policiji i brže naplatiti odštetu od osiguranja.

Špijunske kamere za kancelarije i poslovnu upotrebu

Možda uvek želite da vidite najbolje u ljudima sa kojima radite ili koji rade za vas, ali istina je nešto drugačija. Nikada ne možete biti dovoljno oprezni kada je u pitanju zaštita vaše imovine.

Većina kancelarija poseduje neku vrstu tradicionalnog sistema nadzora u cilju poslovne i korporativne bezbednosti, kao što su alarmni sistemi za zaštitu imovine od provale i krađe. Mnoge korporacije imaju i sisteme sigurnosnih CCTV kamera.

Sa napretkom tehnologije kompanije se okreću novijem tipu bezbednosti, pa klasični monitoring dopunjuju špijunskim kamerama.

Razlozi za upotrebu skrivenih mini kamera su raznoliki, ali najčešći motivi su:

  • Praćenje aktivnosti zaposlenih
  • Interne istrage krađa ili mobinga
  • Unapređenje korisničkog iskustva
  • Poboljšanje bezbednosnih sistema

Špijunske kamere pokrivaju i tzv mrtve uglove koji se ne vide kroz obične sigurnosne kamere. Male su, lagane i lako se mogu premeštati po potrebi.

Razlika između špijunskih i sigurnosnih kamera

Video nadzor i upotreba špijunskih kamera imaju isti cilj, a to je prikupljanje informacija. Ipak, postoje značajne razlike u načinu i namerama koje stoje iza ovakvih aktivnosti.

Koncept video nadzora odnosi se na stalni ili povremeni monitoring prostorija, osoba ili grupa. Uglavnom se pod tim pojmom misli na bezbednosne mere, u cilju zaštite lične sigurnosti i imovine. U manjoj ili većoj meri, sigurnosni sistem uključuje pristanak nadziranih osoba, što zavisi od toga da li je reč o javnim ili privatnim objektima. Sigurnosne kamere su jedan deo tog sistema koji može uključivati širi spektar funkcionalnosti.

Špijunske kamere služe za diskretno snimanje u cilju pribavljanja tajnih informacija bez znanja osobe koja je meta špijunaže. Tako dobijeni podaci mogu biti od javnog interesa (vladine agencije, antiterorističke organizacije) ili se iskoristiti u privatne svrhe.

Jedna od najvećih prednosti minijaturnih spy kamera u odnosu na klasične sigurnosne kamere jeste što ih je mnogo teže otkriti golim okom.

Uz to, odlikuje ih:

  • Jednostavna upotreba bez posebnih znanja i veština, a većina je mobilna pa se mogu primeniti u različitim situacijama.
  • Motion detection opcija koju poseduju neki od modela pokreće špijunsku kameru samo kada u okruženju registruje pokret. Na taj način nema praznog hoda u snimanju, štedi se memorijski prostor i skraćuje vreme pregledanja snimljenog materijala.
  • Širok ugao snimanja koji poseduje većina špijunskih kamera obezbeđuje detaljan nadzor.
  • Mikro kamere mogu u zavisnosti od potreba praviti fotografije i audio-video snimke.
  • Zahvaljujući IR Night Vision opciji moguće je snimati u uslovima slabe vidljivosti i po mraku.
  • Snimci i fotografije su u visokoj HD rezoluciji, pa ništa ne ostaje skriveno i nejasno.
  • Povezivanje sa mobilnim uređajima putem aplikacija olakšava daljinski nadzor sa bilo koje lokacije.
  • Napajaju se preko baterije ili direktno na izvoru električne energije.

Dostupne su u analognoj i digitalnoj IP tehnologiji.

Najbolja mesta za sakrivanje špijunske kamere

Minijaturne dimenzije omogućavaju da se ove kamere veoma lako sakriju i uklope u okruženje, što je posebno jednostavno ukoliko u rukama imate najmanju špijunsku kameru. Trenutno najmanja mikro kamera na svetu ima samo 1g, dimenzije 1×1 mm, manja je od glave igle i trenutno se najviše koristi u hirurgiji.

Mikro kamera može se lako ugraditi umesto oka plišane igračke i tako pratiti kako se dadilja ponaša prema deci ili negovateljica prema starim roditeljima.

Idealna kamuflaža za spy kamere su i:

  • veštačke biljke na stolu i policama
  • prekidači za svetlo
  • detektori dima
  • ramovi za slike i ogledala
  • knjige
  • lampe i sijalice
  • garnišle
  • zvučnici
  • TV prijemnici i monitori računara
  • računarska oprema
  • modni detalji na garderobi

Većinu modela minijaturnih špijunskih kamera uopšte ne morate dodatno skrivati, jer su već integrisani u neke od predmeta koji se svakodnevno koriste – olovku, sat, naočare, privezak za ključeve ili digitalni budilnik.

Minijaturne kamere za špijunažu mogu doprineti da ništa ne pođe po zlu u vašem domu ili poslovnom prostoru. A ako do toga dođe, brže ćete identifikovati krivca i značajno povećati šanse za nadoknadu štete.


Share


Povezane priče

spytech novosti

Životne situacije

Kako špijunirati mobilni telefon?

Špijunske kamere

O uređajima

Špijunske kamere – oči i na potiljku

Kako zaštititi sebe od špijuniranja

Životne situacije

Sprečite prisluškivanje

Razotkrivanje preljube

Životne situacije

Razotkrivanje preljube

Špijunska mikro kamera u alarmnom satu

O uređajima

Mini kamere za stan

Pronalazenje lokacija na mapi

Životne situacije

Kako saznati gde se neko nalazi

Izaberite valutu