Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Kako špijunirati mobilni telefon?

Danas gotovo da postoji opsesija za špijuniranjem i prisluškivanjem. Pošto su mobilni telefoni najkorišćeniji uređaji sa pravom se postavlja pitanje – kako špijunirati mobilni telefon? Sa druge strane postoji i velika ekspanzija softvera, pa se prirodno nametnula sumnja da li softver može obavljati špijuniranje za nas? Odgovor je – da, može.

Softver za praćenje mobilnog telefona i prisluškivanje
Testirajte SpyTech softver za praćenje mobilnog telefona i špijuniranje

Špijuniranje mobilnih telefona – zanimljivosti iz sveta

Iz Brazila nam dolazi jedna zanimljiva priča. Brazilci, kao i mnogi drugi građani ostali su, u najmanju ruku zatečeni, kada su saznali da ih američka administracija špijunira. Međutim, sa oduševljenjem su prihvatili činjenicu da je aplikacija “Rastreador de Namorados” izašla na tržište. Mateus Grijo, tvorac aplikacije koja se reklamira kao “privatni istražitelj u džepu Vašeg partnera”, kaže da je ona prvobitno osmišljena kao šala, ali da je ubrzo postala pravi hit.

Aplikacija je u svakom trenutku nudila koordinate nevernih partnera, kopije poruka, kao i mogućnost prisluškivanja razgovora. “Rastreador de Namorados” je u početku bila besplatna na Google Play marketu, a ukoliko biste uplatili dodatnih dva dolara, ikonicu aplikacije ne bi video partner koji se nalazi pod prismotrom. Skoro je autor ovog teksta pokušao da proveri dostupnost i osobine ove aplikacije, međutim, zateklo ga je neprijatno iznenađenje – aplikacije nije bilo! Šta je po sredi, da li je bilo previše preljubnika koji su uložili žalbu ili nešto drugo, nadamo se da ćemo saznati. Pravu istinu pokazaće vreme.

Kako špijunirati mobilni telefon na lak način?

Na internetu postoji veliki broj aplikacija i ekstenzija koje se lako instaliraju, i pomoću kojih možemo lako da špijuniramo tuđ telefon. Kompanije za razvoj ovih aplikacija i ekstenzija prvenstveno su želeli da oni služe za praćenje dece. Kasnije se domen praćenja proširio i na neverne supružnike, ali i zaposlene.

Postoji dva laka načina za prisluškivanje i špijuniranje mobilnih uređaja. Zbog lakoće njihovog korišćenja mogu ih koristiti ne samo roditelji i supružnici, već i hakeri, CIA, vlade raznih država. Najveća opasnost preti ukoliko napadači mogu fizički da se dočepaju vašeg uređaja. Posle toga sledi lakši deo posla, jer je potrebno “samo” skinuti softver i uz minimalnu mesečnu pretplatu, aktivirati nečiju kameru, ili, čak, čitati poruke. Ništa ne smeta i ako su poruke izbrisane, one se lako mogu pronaći i pročitati. Softveri omogućavaju da se bez problema presreću i preslušavaju govorni pozivi.

Za drugi način nije vam uopšte potrebno da fizički pristupite uređaju. Ovakav metod veoma je popularan kod mnogih vladinih i nevladinih organizacija koje se služe ovim sredstvima kako bi špijunirali kriminalce i pratili njihove sumnjive aktivnosti. U zavisnosti koji je operativni sistem telefona razlikovaće se i cena pristupa. Upad na IOS platformu čak je do pet puta viša nego od upada na Android platformu (a i hakovati Viber danas nije nemoguće). Međutim, agencije ne žale novac jer su na ovaj način u mogućnosti da špijuniraju milione ljudi.

Kako bi se koliko – toliko sprečilo špijuniranje korisnici bi trebalo da koriste poslednje izdanje softvera. Da koristi snažniju lozinku. Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne nema Vam druge nego da vratite na fabrička podešavanja.

Kako špijunirati mobilni telefon veoma je kompleksno pitanje kome smo prišli veoma ozbiljno i studiozno pokušavajući da damo najsveobuhvatniji ogovor nudeći pri tome i moguća rešenja šta raditi nakon što ga otkrijete.


Share


Povezane priče

Zaštititi decu pomoću špijunske opreme

Životne situacije

Nadzor dece – Šta rade vaša deca kada niste tu?

Prisluskivanje mobilnog kod dece u cilju zastite

Životne situacije

Kako da vaša deca budu bezbedna u svakom trenutku?

spytech novosti

Životne situacije

Praćenje telefona kao mera nadzora dece i tinejdžera

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

online bezbednost dece

Životne situacije

Bezbednost dece na internetu

Student uči za ispit

O uređajima

Kompletan vodič kroz bubice za ispit