Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Kompletan vodič kroz bubice za ispit

Opšte je poznata činjenica da ispiti nisu nimalo zabavni bilo da je pojedinac vredan ili lenj. I dok su studenti decenijama unazad pronalazili načine da varaju sve dok se ispit položi, razvoj mikroelektronike dramatično je povećao potencijal za kreativnost i sa sobom doneo neke od modernijih, minijaturnih uređaja, poput bubica za ispit.

Sigurno ste čuli za bežične bubice za ispit ili makar znate nekog ko je položio ispit koristeći bubicu. Bubice za ispit su po dimenzijama male, što ih čini veoma praktičnim za polaganje ispita. Iako danas bubice za ispit nisu više toliko aktuelne kao nekad, mahom zato što većina fakulteta u salama za polaganje ispita ima ometače ili blokatore, one ostaju jedna od najpopularnijih vrsta prisluškivača koje se mogu upotrebiti u brojne druge svrhe: poslovne pregovore, kao i u svim situacijama kada su vam potrebne proverene i tačne informacije (mada za to postoje i drugi uređaji kao npr. špijun bubice).

Zašto se studenti odlučuju za bubicu?

Pre nego što se pozabavimo specifičnostima samih bubica postoji par razloga zašto se studenti odlučuju za ovu malu elektronsku spravicu. Jedan od njih je taj što su bubice za ispit izuzetno kompaktne i gotovo nevidljive prilikom korišćenja, što znatno smanjuje šanse da studenti budu “uhvaćeni”. Drugi razlog je taj da se bubice za ispite povezuju preko blututa sa mobilnim telefonom, te ne postoji ograničenje u pogledu količine informacija koje mogu da prime.Student se sprema za polaganje ispita

Sa bubicom studenti mogu da polože i usmeni i pismeni ispit. Kod usmenog ispita komunikacija između studenta koji polaže ispit i osobe koja iz druge prostorije diktira odgovor na pitanje je specifična po tome što ona mora da bude skoro istovremena, a problem nastaje ukoliko profesor odluči da postavi i par dodatnih pitanja. Kod pismenog ispita cela procedura je znatno olakšana zato što student ne mora simultano da razgovara sa sagovornikom, jer je skoncentrisan na prenos informacija sa druge strane. Umesto bubice za ispit ovde student takođe može koristiti i olovku sa kamerom koja se upotrebljava veoma jednostavno i krajnje diskretno.

Kupovina ili iznajmljivanje bubice za polaganje ispita?

Kada su u pitanju bubice za ispit tržište je preplavljeno uređajima različitih proizvođača, dometa i kvaliteta pa je prilikom same kupovine bubica za ispit bitno obratiti pažnju na kvalitet uređaja. Takođe, nemojte da zaboravite da bubicu kupite u radnjama koje su specijalizovane za takvu vrstu uredjaja.

Svaka nova bežična bubica ima na sebi serijski broj koji služi kao garancija da neće biti smetnji i da ćete uspešno dobiti potrebne informacije. Sledeća stvar koju morate znati jeste da pipak za vađenje bubice, ne sme biti oštećen, a da se rupice na vrhu bubice za ispit moraju presijavati i ne smeju imati ogrebotine. Vratanca koja služe za bateriju ne bi trebalo da su iskrivljena i i unutrašnjost gde stoji baterija bi trebalo da je čista. Ukoliko možete izbegavajte kupovinu bežične bubice sa magnetom, s’obzirom da se vade magnetom iz ušnog kanala.

Kada su u pitanju bubice za ispit bitno je reći da se mogu koristiti različite vrste konekcija, a mi u Spy Tech-u preporučujemo bluetooth bežične bubice kao najpouzdanije. Njima možete prikupiti relevantne informacije na vrlo diskretan, neprimetan način, a domet bežične bubice je neograničen jer se komunikacija vrši putem GSM mreže. Unutar nje nalaze se zvučnik, baterija kao i prijemnik signala. Bubice za ispit se postavljaju u ušni kanal i omogućavaju apsolutno prikrivenu i diskretnu komunikaciju sa sagovornikom.

Tajna komunikacija sa sagovornikom se obavlja pomoću mikrofona i primopredajnika koji su sakriveni ispod odeće u obliku pločice ili ogrlice. Zvuk sa bežične bubice je kristalno jasan i nema prekida u komunikaciji. Primopredajnik i mikrofon povezuju se kablom za mobilni telefon ili bežičnim putem pomoću Bluetooth-a.

Međutim, s’obzirom da je u pitanju jedan od najprodavanijih proizvoda iz kategorije prisluškivača, bubice za ispit na tržištu mogu držati jaču cenu. Preporuka je da uvek, ukoliko ste u mogućnosti, kupite novu zbog lične higijene, ali dobra stvar je što možete i bubicu za ispit da iznajmite na određeni period kada vam je ona neophodna. Ukoliko se odlučite da iznajmljujete neka to uvek bude od osobe od poverenja.

Ometači i antiometači

Rad vaše bubice za ispit mogu ometati takozvani ometači ili blokatori signala. Oni rade po principu ometanja ili blokade frekvencije rada bubice i tako onesposobljavaju uspostavljanje veze. Ometači za bubice se razlikuju prema jačini, pokretljivosti i funkciji koju imaju, a mogu biti fiksni ili prenosivi. Kako biste izbegli da kupite bubicu za ispit i ne iskoristite je zbog ometača, topla preporuka je da uzmete i antiometač kako biste bili sigurni u svoju investiciju. Antiometač radi na niskim frekvencijama i samim tim ih ometači u amfiteatrima ne mogu prepoznati i potom ometati ili blokirati.

Održavanje bubice za ispit

Sigurno ne želite da vam se desi da vaša bežična bubica prestane sa radom onda kada vam je najpotrebnija? To se vrlo često dešava zbog neredovnog čišćenja bubice. Bežičnu bubicu treba čistiti ne samo zbog lične higijene, već i kako bi ste izbegli kvar. Neredovno čišćenje, prljavština i znoj mogu izazvati ozbiljne kvarove. Održavanje bežične bubice je veoma važno kako za korisnika, tako i za samu bubicu. Kada je u pitanju održavanje vaše bubice za ispit nemojte da istu premazujete alkoholom jer možete oštetiti elektroniku u njoj, već koristite manje abrazivna sredstva kojim postižete željeni rezultat.

Korisni saveti prilikom korišćenja bubice za ispit

Prvo i osnovno pravilo je da se ponašate kao da nemate bubicu. Trema je neizbežna, ali ukoliko budete odavali bilo kakve znake nervoze, lakše ćete biti “uhvaćeni”. Opustite se i fokusirajte da ispit odradite uz malu pomoć vašeg minijaturnog saveznika.

Takođe, ukoliko je prvi put koristite bitno je da proverite ispravnost bubice pre njenog korišćenja. Pored bubice proverite i vašeg prijatelja i kako “stojite” sa gradivom. Tek kada su ova dva faktora potvrđena, znaćete da ste spremni za polaganje ispita.

Ne zaboravite, budite oprezni kod vađenja bežičnih bubica. Bežične bubice su oko 3mm po dimenzijama tako da morate biti obazrivi i prilikom stavljanja bubice u uho. Neretko se dešava da se prilikom polaganja ispita bežična bubica zaglavi u uhu i da ju je vrlo teško posle izvaditi. U tim slučajevima nikako ne pokušavajte sami da izvadite zaglavljenu bubicu, jer može doći do oštećenja slušnog kanala i bubne opne.

Zaključak

Najveću primenu bubice za prisluškivanje su imale upravo kod studenata. Kada nam je cilj da prepišemo, onda želimo da to bude jednostavno i efikasno, da ne moramo mnogo da razmišljamo o tehnologiji, već da to obavimo na najlakši mogući način. I to je upravo slučaj sa bežičnim bubicama. Dobra stvar je da ćete njih vrlo lako pronaći na svakom koraku, a i vrlo brzo ćete znati kako da iste i koristite. Jedno je sigurno. Napredak tehnologije donosi nova rešenja u domenu prisluškivanja i praćenja, ali naravno potrebno je uvek imati u vidu zakonska ograničenja i propise kojima je njihovo korišćenje regulisano.


Share


Povezane priče

Kako otkriti prevaru partnera

Životne situacije

Prisluškivači otkrivaju prevaru partnera – da li me vara?

Prisluškivač u produžnom kablu

Životne situacije

Zašto su prisluškivači sve popularniji

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

USB minijaturni audio snimač

Životne situacije

Snimanje razgovora – kako da prisluškujete kao profesionalac

Pronalazenje lokacija na mapi

Životne situacije

Kako saznati gde se neko nalazi

Minijaturna spijunska kamera

O uređajima

Minijaturne kamere za špijunažu

Izaberite valutu