Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Zašto su prisluškivači sve popularniji

Prisluškivači su postali veoma traženi uređaji na tržištu. Postoji nekoliko razloga za to. Može se reći, da su ljudi na neki način navikli da budu pod nadzorom jer se redovno prate kroz različite sisteme kao što su nadzorne kamere, GPS praćenje, mobilna telefonija, internet, uređaji sa emitovanjem radio frekvencijskih talasa, itd..

Prema tome, korišćenje špijunske opreme odnosno prisluškivača u privatne svrhe više nije tako strano i nedostupno običnom korisniku, a poseban benefit je što mu može doneti rešenje nekog problema za koji inače ne postoji drugi način. Ovo je ujedno i glavni razlog velike potražnje za prisluškivačima.

Još jedan razlog je dostupnost špijunske opreme. Ne morate biti špijun ili detektiv da bi bili u mogućnosti da nabavite ove uređaje, ali je veoma važno od koga kupujete svoj špijunski alat. Tržište je preplavljeno raznim ponudama prisluškivača, mikro špijunskih kamera, softvera za praćenje telefona i slično, ali nisu svi podjednako kvalitetni, niti ih možete reklamirati kod dobavljača ukoliko ne funkcionišu onako kako je navedeno u ponudi.

Zato ukoliko se odlučite da nabavite prisluškivač, gledajte da to bude od nekog proverenog prodavca koji će vam za kupljeni uređaj izdati fiskalni račun uz garanciju i detaljno uputstvo.

Da li prisluškivači mogu rešiti vaš emotivni ili porodični problem

Prisluškivače najčešće koriste emotivni partneri koji sumnjaju u vernost druge strane, kao i roditelji koji se plaše za bezbednost svoje dece. Sve češće se koriste i za nadzor zaposlenih, posebno u situacijama kada postoji sumnja da zaposleni svojim ponašanjem nanose neku štetu firmi.

Treba imati u vidu, kada se neko odluči da prisluškuje svog partnera, ta odluka nije doneta olako, već posle dugog razmatranja svih opcija za i protiv. Jedna od osnovnih dilema je razmatranje da li je prisluškivanje moralno ili ne, da li se na neki način partner ovim činom degradira, da li je zaista ovakav način saznavanja istine neophodan i slično.

Međutim, ono što partnere najviše muči je sadržaj informacija koje će saznati. Nisu sigurni šta će uraditi kada se njihove sumnje obistine, kako će odreagovati i da li zaista žele da raskinu vezu sa partnerom ukoliko saznaju ono što im ne odgovara. Kada sumnja dostigne tačku ključanja i život partnera pretvori u noćnu moru, nabavka prisluškivača se nameće kao jedno od rešenja da se dođe do istine.

Konstantna sumnja u vernost partnera je ogroman stres i može veoma narušiti ne samo porodični život, već se odražava i na sve druge segmente kao što su posao, društveni život a pre svega zdravlje. Život u sumnji može biti okidač za mnoge bolesti, a pre sve bolesti kardiovaskularnog sistema. Kada se istina sazna, bez obzira kakva je, dolazi do olakšanja i čovek može nastaviti sa životom i doneti prave odluke za dalje.

Kada je reč o roditeljima koji prisluškivače koriste za nadzor dece, ove moralne dileme nisu tako izražene jer će roditelj učiniti sve da zaštiti svoje dete. Ako je dete upalo u loše društvo, koristi neke nedozvoljene supstance, beži iz škole i slično, roditelj pomoću prisluškivača u kratkom roku može saznati istinu i preduzeti mere da svoje dete zaštiti.

Cene prisluškivača i odabir odgovarajućeg modela

Cene prisluškivača zavise od modela i proizvođača. Raspon se kreće od jeftinih kineskih kopija koje treba zaobilaziti u širokom krugu do sofisticiranih modela renomiranih proizvođača. Najbolji način da izaberete prislušni uređaj koji će u potpunosti odgovarati vašim potrebama je da nazovete dobavljača i zatražite dodatne informacije o tehničkim karakteristikama pojedinih modela i načinu njihove upotrebe.

Veoma praktični prislušni uređaji za nadzor emotivnih partnera i dece su uređaji integrisani u predmete iz svakodnevne upotrebe kao što je prisluškivač u produžnom kablu. Ovakvi uređaji nalaze se na stalnom izvoru napajanja, savršeno su kamuflirani i omogućavaju slušanje u realnom vremenu. Mogu se aktivirati na daljinu, pozivom ili slanjem SMS poruke.

Unutar njih nalazi se slot za GSM karticu i mogu se podesiti na glasovnu aktivaciju. To znači da kreću sa prisluškivanjem kada u prostoru registruju neko kretanje odnosno zvuk. Obaveštavaju korisnika da je uređaj aktiviran, takođe slanjem poruke ili pozivom na broj korisnika a razgovori se mogu snimati i na mobilni telefon ukoliko ima tu opciju. Treba naglasiti da su ovi uređaji sasvim funkcionalni kao produžni kabl ili slični uređaji i samim tim ne izazivaju nikakvu sumnju.

Jedan od popularnih modela je USB prisluškivač, koji pored ovih opcija ima i mogućnost skladištenja snimljenog materijala na internu memoriju. Dakle, korisnik može podesiti uređaj da ga obavesti kada snimanje započne i slušati uživo sve što se dešava u nadziranom prostoru ili izabrati opciju da se snimci beleže i kasnije reprodukuju. Obično dolaze sa internom memorijom do 8 GB. Ovaj uređaj služi i kao flash memorija na kojoj se mogu čuvati različiti podaci.

Praktičan prisluškivač za postavljanje u automobilu je špijun bubica – GSM prisluškivač. Veoma je malih dimenzija i može se sakriti na različitim mestima u vozilu a njegova bitna prednost je što se može povezati na akumulator kao stalni izvor napajanja. Ima kodiranu GSM frekvenciju koja sprečava mešanje u vezu. Takođe se koristi i za prisluškivanje bilo kog stambenog ili poslovnog prostora.

Što se tiče dometa, prisluškivače treba birati prema veličini prostorije koja se prisluškuje. Prislušni uređaji sa ugrađenim filterima za eliminaciju pozadinskih šumova i buke obezbeđuju snimanje čak i šapata sa udaljenosti od nekoliko metara.

Šta kaže zakon o upotrebi prisluškivača

Ne postoji izričita zakonska odredba koja zabranjuje nabavku i korišćenje prisluškivača. Međutim, zakon sankcioniše zloupotrebu informacija do kojih se dolazi na ovakav način odnosno one se ne smeju upotrebiti na štetu trećih lica. Dakle, snimljeni audio materijal ne može se javno objavljivati na način koji diskredituje, omalovažava ili šteti ugledu neke osobe.

Ovo posebno važi kada su u pitanju emotivni partneri bez obzira da li su u pitanju bračni drugovi, verenici ili osobe u ljubavnoj vezi. Naime, kada se neprijatna istina sazna, prevareni partneri su skloni ishitrenim odlukama i ukoliko javno objave snimljeni materijal  mogu biti sankcionisani ukoliko ih protivna strana tuži.

Dakle, pomoću prisluškivača može se saznati istina koja pomaže korisniku da reši problem koji ga muči a njegovi dalji postupci treba da se zasnivaju na mudrim odlukama i promišljenim potezima.

Pozovite nas za sve dodatne informacije i savete. Pomoći ćemo vam da odaberete prisluškivač koji najviše odgovara vašim potrebama. Diskrecija je potpuno zagarantovana a vaša privatni podaci maksimalno zaštićeni.


Share


Izaberite valutu