Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Snimanje razgovora – kako da prisluškujete kao profesionalac

Snimanje razgovora uz pomoć uređaja savremene tehnologije nikada nije bilo lakše i jednostavnije. Digitalna era donela je čovečanstvu niz prednosti, a u njih se može ubrojati i to što za snimanje razgovora i audio nadzor osoba i bilo kog prostora ne morate angažovati profesionalnog detektiva.

Uređaji i aplikacije za snimanje razgovora dostupni su svima, bez posebnih dozvola i kontrole. Jednostavno ukucate u pretraživač i pred vama je veliki izbor modela snimača razgovora. Potrebno je samo da izaberete prisluškivač koji će vas najbrže odvesti do željenih informacija.

Uređaje za snimanje razgovora najčešće koriste poslovni ljudi, roditelji i bračni partneri kako bi se uverili ili odbacili neke svoje sumnje. Tu su naravno i detektivi, bezbednosne agencije, novinari i istraživači kojima je snimanje razgovora u opisu zanimanja.

Snimanje razgovora umnogome je olakšano jer su savremeni rekorderi minimalnih dimenzija, lako se sakrivaju, a većina je već kamuflirana u predmete iz svakodnevne upotrebe.

Snimanje razgovora u praksi

Mini gsm snimač razgovora

Svi smo čuli za industrijsku i korporativnu špijunažu. Praktično postoji od kada i tržište, a poslednjih decenija je u procvatu, upravo zahvaljujući savremenoj tehnologiji.

Snimanje razgovora i audio nadzor zaposlenih i poslovnih saradnika je pouzdan način zaštite i sprečavanja krađe dragocenih korporativnih podataka. Takođe i efikasan način da dođete do korisnih informacija i upotrebite ih u tržišnoj utakmici kako biste stekli prednost nad konkurencijom.

Snimanje razgovora je i veoma čest način razotkrivanja prevare emotivnog ili bračnog partnera. Ne trebaju vam skupi privatni detektivi, neka vaša priča ostane između vas. Rešite se sumnje brzo i diskretno pomoću uređaja za snimanje razgovora. Saznaćete sa kim i šta razgovara vaš partner na poslu, u kolima, na putovanju ili kod kuće kada vi niste tu. A onda ćete znati šta je vaš sledeći korak u tom odnosu.

Audio rekorderi mogu biti od izuzetne koristi roditeljima koji slute da im je dete u pogrešnom društvu, ne ide redovno u školu ili fakultet, koristi nedozvoljene supstance ili dovodi nepoznate osobe kada ostane samo.

Aparati za slušanje razgovora mogu se upotrebiti i kao bezbednosni uređaji. Zvuk provale, lomljave ili koraka uređaj će detektovati i upozoriti vlasnika putem poziva ili SMS poruke na mobilni telefon.

Snimanje razgovora i zakon

Šta kaže zakon o upotrebi snimača razgovora? Da li je njihova kupovina i upotreba legalna?

Uređaji za snimanje konverzacije se mogu legalno nabaviti u radnjama za prodaju špijunske opreme. To znači da svako može kupiti audio rekorder legalno, bez posebnih dozvola uz fiskalni račun i garanciju, kao bilo koji drugi aparat.

Međutim, šta ćete raditi sa prisluškivačem, a naročito sa informacijama dobijenim na taj način umnogome određuje da li radi protiv zakona.

Zakonom nije dozvoljeno da se prisluškuje ili snima razgovor, odnosno čini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica bez njegovog znanja ili pristanka i tako osetno zadire u privatnost osobe.

Ipak, naša višegodišnja praksa pokazuje da pri snimanju razgovora veću ulogu imaju neki drugi, etički zakoni.

Pa tako, ako sumnjate da vam je dete upalo u loše društvo i snimač razgovora vam može olakšati roditeljsku ulogu i spasiti vas najgoreg scenarija, svakako će to prevagnuti u odnosu na zakonsku regulativu.

Ako ste ikada sumnjali u vernost emotivnog ili poslovnog partnera, znate da biste mnogo toga dali samo da povratite spokoj i miran san. Snimanje razgovora će vam obezbediti prave informacije i olakšati donošenje odluka u tom odnosu.

Kada je u pitanju poslovanje, informacije do kojih se dođe mogu spasiti ne samo firmu, već i finansijsku poziciju vlasnika i njegove porodice.

Svakako ne preporučujemo zloupotrebu podataka koje ste dobili diskretnim snimanjem razgovora, pogotovo ne javno objavljivanje, što je čest slučaj u eri društvenih mreža i interneta.

Prednosti savremenih snimača razgovora

Moderni audio snimači su uređaji za snimanje razgovora i prisluškivanje minijaturnih dimenzija, lako se sakrivaju i jednostavno koriste. Snimci razgovora su jasni, čisti, bez pozadinskih šumova i buke. Pojačani mikrofon može snimiti i najtiši dijalog, pa i šaputanje na razdaljini od preko 5m.

Integrisane punjive baterije omogućavaju sate snimanja dijaloga bez prekida. Neki prisluškivači mogu se povezati direktno na napajanje strujom, i onda dobijate audio snimač 24/7.

Voice activation opcija aktivira voice recorder samo kada u okruženju registruje glas. Na taj način štedi se baterija, ali i vaše vreme jer ste pošteđeni preslušavanja nebitnih podataka i nema praznog hoda u snimanju.

Neki od modela su već sakriveni u predmete koji se svakodnevno upotrebljavaju. Ostali se vrlo lako mogu kamuflirati i diskretno smestiti u stambeni i poslovni prostor, automobil, džep ili lični prtljag osobe koju želimo da ozvučimo.

Da biste preslušali snimljeni materijal, nisu vam potrebni dodatni uređaji i aplikacije. Snimači razgovora se vrlo jednostavno povezuju na računar, tablet i laptop gde možete poslušati šta je rekorder snimio.

Uređaji za snimanje razgovora – kako izabrati najbolji

Postoje različiti uređaji za snimanje i slušanje razgovora. Neki omogućavaju slušanje razgovora uživo, drugi imaju samo opciju snimanja razgovara na internu ili eksternu memoriju, dok neki raspolažu sa obe opcije.

Za razliku od uređaja ranijih generacija koji su omogućavali samo slušanje razgovora uživo, što znači da mora postojati lice koje prati i beleži razgovore, pa su ih uglavnom koristile obaveštajne službe, sada je zahvaljujući modernoj tehnologiji primena ovakvih aparata prilagođena i običnim korisnicima.

Čak i kada uređaj omogućava samo slušanje razgovora, zahvaljujući opciji  glasovne aktivacije (Voice activation) korisnik se obaveštava da se u prostoru u kome se nalazi prisluškivač odvija neki razgovor ili aktivnost, pa može reagovati na vreme. Glasovna aktivacija znači da snimač razgovora počinje da beleži razgovore kada registruju neki zvuk ili kretanje u prostoru. To može biti ne samo glas, već i bilo koji zvuk odnosno kretanje.

Zato su uređaji za slušanje razgovora odlični i kao bezbednosni uređaji. Zvuk provale, lomljave ili koraka uređaj će detektovati i upozoriti vlasnika.

Uređaji za slušanje i snimanje zvuka mogu biti integrisani i u predmete iz svakodnevne upotrebe što olakšava kamuflažu i otklanja rizik da uređaj bude otkriven. Mogu se ugraditi u produžni kabal, kompjuterski miš, punjač za telefon, USB i slično. Pri tome, ovi uređaji, pored toga što služe za snimanje razgovora, zadržavaju svoju osnovnu funkciju, dakle, rade kao miš ili punjač, što stepen njihove kamuflaže podiže na viši nivo.

Koji je najbolji uređaj za snimanje razgovora zavisi od vaših potreba i vrste informacija do kojih želite da dođete. Naša tehnička služba vam je uvek na raspolaganju kako bismo izabrali adekvatan snimač razgovora i najbrže rešili problem iz oblasti privatnog ili poslovnog života.

Bliže ćemo predstaviti neke od najpopularnijih audio snimača iz naše ponude.

USB audio snimač za tajno snimanje svih razgovora

USB uređaj za tajno snimanje konverzacijeUSB je predmet koji se može sresti u svakoj kući, kancelariji, poslovnom prostoru, pa čak i u automobilu. Upravo je u tome njegova najveća prednost u odnosu na ostale snimače razgovora. U običan USB integrisan je audio rekorder i tako je nastao jedan od najpraktičnijih uređaja za snimanje razgovora – minijaturni USB audio snimač.

USB audio snimač je potpuno neupadljiv. Ne morate se posebno truditi da ga sakrijete. Dovoljno je da ga postavite u prostoriju, automobil, torbu ili garderobu osobe koju želite da prisluškujete i on će za vas snimiti sve razgovore, a da niko ne posumnja u njegovu pravu namenu.

Snimljeni razgovori skladište se automatski na internu memoriju, a jednostavnim povezivanjem sa računarom, laptopom ili tabletom sve možete na miru preslušati. Nisu vam potrebni posebni softveri ili drajveri. Opcije ubrzanog i usporenog premotavanja olakšavaju slušanje snimaka. Preuzimanjem na drugi uređaj, USB je ponovo spreman za beleženje zvuka i razgovora.

Ovaj snimač razgovora je izuzetno osetljiv, sa velikom prijemnom moći pa vam neće promaći ni šapat na udaljenosti do 5m, a pokriva prostor do 50m2.

Sam se aktivira kada registruje zvuk ili glas, ako izaberete opciju voice activation. Zahvaljujući kvalitetnoj bateriji može snimiti do 20h razgovora u modu glasovne aktivacije. Pražnjenje baterije ne ugrožava snimke.

Njime se rukuje veoma jednostavno, pomoću jednog on/off prekidača.

Snimanje razgovora i prisluškivanje uživo

Pored klasičnih uređaja za snimanje razgovora, postoje i prisluškivači koji vam pružaju opcije snimanja zvuka i slušanja uživo sa bilo koje lokacije pomoću mobilnog telefona.

U tim uređajima nalazi se slot za SIM karticu koja, kada se ubaci, povezuje uređaj sa vašim mobilnim telefonom i daje vam mogućnost audio nadzora i upravljanja prisluškivačem daljinskim putem. Na taj način možete snimati razgovor ili prisluškivati iz drugog grada ili čak druge zemlje, sve dok postoji povezanost sa mobilnom mrežom.

I ovi uređaji za audio rekording sakriveni su u predmete koji se mogu sresti u svakoj prostoriji, kao što je na primer prisluškivač u produžnom kablu.

Snimci razgovora se mogu skladištiti na internu memoriju uređaja ili direktno na vaš mobilni telefon. Kvalitet zvuka je vrhunskog nivoa, bilo da preslušavate snimke ili slušate razgovor preko mobilnog telefona.

Mobilni telefon je uređaj bez kojeg većina ne može zamisliti život. Kao takav prava je riznica privatnih i poslovnih informacija o njegovom vlasniku. Ukoliko ste se pitali kako snimiti razgovor na telefonu, a kada već govorimo o snimanju razgovora, onda ne možemo zaobići ni temu snimanja telefonskog razgovora.

Aplikacija za snimanje telefonskih poziva

SpyTech program

Ako želite da snimate pozive, to je moguće pomoću posebne aplikacije, jer ovu opciju nemaju ni Android ni iOS.

Postoje besplatne i profesionalne aplikacije za snimanje razgovora na telefonu, a naša preporuka je svakako nagrađivani SpyTech softver za praćenje i prisluškivanje mobilnog telefona.

Aplikacija za praćenje telefona omogućiće vam potpuni pristup svim aktivnostima na target mobilnom telefonu, a jedna od traženih opcija je upravo snimanje dolaznih i odlaznih poziva.

Automatsko snimanje razgovora i listing svih odlaznih i dolaznih poziva, kao i poziva na Viber-u, Messenger-u, WhatsApp-u otkriće vam sa kim, o čemu, kada i koliko dugo vlasnik telefona razgovara.

Program za snimanje poziva instalira se u target telefon, onaj koji želite da prisluškujete. Nakon toga nestaje iz menija telefona, ne utiče na rad uređaja i korisnik ga nikako ne može primetiti.

Sve snimke poziva sa target telefona, kao i sve što je na njemu rađeno dobijate direktno na veb panel kojem pristupate pomoću mejla i jedinstvene šifre. Sa bilo koje lokacije ulogujte se na svoj lični panel i preslušajte sve odlazne i dolazne pozive hronološki poređane, sa jasnim datumom, vremenom, trajanjem i naravno, brojem telefona sa kojim su vođeni.

Pomoću softvera za prisluškivanje mobilnog telefona svi razgovori su vam dostupni i besprekorno čisti, kao da ste u njima bili direktan učesnik.

Zvuči idealno ukoliko vam je potrebno snimanje telefonskog razgovora.

I to nije sve. Najbolje smo ostavili za kraj. Aplikacija za praćenje mobilnog telefona dostupna vam je potpuno besplatno i neobavezujuće na 48h sa otvorenim svim opcijama. Možete snimiti sve pozive, ali i pratiti sve što korisnik radi na svom telefonu – Viber, društvene mreže, zaviriti u galerije, lozinke, uključiti prednju i zadnju kameru i uživo gledati gde je i šta radi.

Ukoliko vam se dopadne, zakupite licencu na željeni period.

Od savršenog uređaja za snimanje razgovora deli vas jedan potez. Kontaktirajte nas, dobićete sve informacije i profesionalne savete koji će vaš problem rešiti efikasno i u najkraćem roku.

Pogledajte video: USB minijaturni audio snimač

 


Share


Izaberite valutu