Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Praćenje telefona kao mera nadzora dece i tinejdžera

U eri novih tehničkih i tehnoloških dostignuća deca se, generalno, manje druže sa svojim vršnjacima. Internet, razne društvene mreže, video igrice i očas posla sati i sati su odleteli u nepovrat. Ako pri tome dodamo veoma značajan uticaj okruženja, vršnjaka i kulture koja nije na zavidnom nivou već godinama, pa čak i decenijama unazad, podizanje i očuvanje dece predstavlja pravi izazov za svakog roditelja. Pri tome treba istaći da nisu samo deca na ispitu, jer ako padnu roditelji na tako važnom životnom ispitu, pala su automatski i njihova deca. Deca, a naročito tinejdžeri su specifična grupa kad jedna pogrešno izgovorena reč može imati nesagledive posledice. Za čas se naljute čak i na dobronamernu kritiku, prekinu komunikaciju sa roditeljima, ili pak, suprotno – bučno reaguju ili u najgorem slučaju pobegnu od kuće. Tu nastaje noćna mora svakog roditelja. Gde je, šta radi, da li je dobro, da li ga je neko oteo, sto sumnja, sto pitanja i podpitanja muči tada roditelje.

Razgovor i samo razgovor je važna prevencija kako bi se izbegla takva ili slična situacija. Međutim, šta raditi ako razgovor i podrška nisu dovoljni u takvim situacijama? Šta ako se dete udalji od roditelja hteli mi to ili ne. Ne treba očajavati, sedeti skrštenih ruku i pitati se “Eh da sam to uradio…“, “Mogao sam možda probati…“, „A da nije…“, „Jao, trebao sam…“ Naš narod kaže bolje sprečiti, nego lečiti i ta poslovica se pokazala više nego tačna. Kad već dođe do takvih pitanja znajte da je kasno i da je vrag odneo šalu.

Zašto, kako i kada koristiti program za praćenje?

Softver za praćenje (koji možete i da probate potpuno besplatno na 48h) kao tehnološki izum rade za nas, olakšavajući život svakom roditelju. U svakom trenutku roditelji dece su u mogućnosti da saznaju gde je. Tačne koordinate i milimetarska preciznost naših softvera, brzina i lakoća rukovanja pomažu u rukovanju i u kasnijoj potrazi za detetom. Na taj način policija, privatni detektivi i službe spašavanja u mogućnosti su da na vreme stignu na potencijalno mesto nesreće, ali i da na vreme reaguju.

Ugradnja ovakvog softvera u telefon deteta nije udar na njegovu privatnost već je mera opreza u najboljem interesu deteta. Ono što je najbolje kod svega je činjenica da dobar softver nikada ne može biti otkriven, jer ni najmanje ne ometa rad telefona. Niko nikada ne može ni da posumnja da je njegov telefon pod nadzorom.

Pravovremeno otkrivanje problema

Dopisivanje putem društvenih mreža i besplatnih servisa poput Vibera ili WhatsAppa omogućava deci da “zavaraju” tragove i da konverzaciju presele na teren koji može biti potpuno nepristupačan roditeljima. Ukoliko se odlučite da pratite sve aktivnosti koje Vaše dete ima putem telefona, suočićete se sa gomilom bezazlenih i za Vas možda nevažnih informacija, ali takođe možete da sprečite da Vaše dete postane žrtva vršnjačkog nasilja ili neke neslane šale. Deca obično ćute o ovome, a posledice takvog pritiska su nekada i fatalne, što smo, na žalost, imali prilike da vidimo i u nekoliko slučajeva u Srbiji. Vršnjačko nasilje, bizarne igre ili tinejdžerske trudnoće – sve su to stvari koje se mogu sprečiti ukoliko kontrolišete komunikaciju i kretanje svog deteta. Zato ne dozvolite da bude kasno.


Share


Povezane priče

Prisluskivanje mobilnog kod dece u cilju zastite

Životne situacije

Aplikacija za praćenje dece

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

Aplikacija za praćenje partnera

Životne situacije

Aplikacija za praćenje partnera

Razotkrivanje preljube

Životne situacije

Razotkrivanje preljube

Zaštititi decu pomoću špijunske opreme

Životne situacije

Nadzor dece – Šta rade vaša deca kada niste tu?

Pronalazenje lokacija na mapi

Životne situacije

Kako saznati gde se neko nalazi

Izaberite valutu