Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Vraćanje izbrisanih podataka iz Iphone mobilnog telefona

Od kada se prvi put pojavio 2007. godine, Iphone pametni telefon kompanije Apple težio je ka dve stvari: inovativnosti i bezbednosti.

Danas, gotovo 15 godina kasnije, nije se mnogo toga promenilo. Činjenica je da je poslednji model ovog telefona, Iphone 12, sa različitim nadograđenim modelima, ubedljivo najprodavaniji pametni telefon na svetu i pored podatka da korisnika Google platforme Android ima gotovo 3 milijarde.

Stiv Džobs je kreirao brend, njegovi inženjeri su kreirali jedan od najpopularnijih mobilnih uređaja od kada postoji tehnologija. Dva osnovna principa koja su prvi Iphone distancirala od konkurencije su danas nešto čemu streme apsolutno sve kompanije koje se bave proizvodnjom mobilnih telefona.

Kompaniju Apple su često nazivali uzorom koji je uveo revoluciju u industriju telekomunikacija i IT uređaja, ali je zapravo tačniji opis da su od ove kompanije „pozajmljivane“ ideje, dizajn, tehnologije, koncepti, bezbednosni protokoli itd, sve pod izgovorom potražnje tržišta.

Danas je Apple gigant tog tržišta koji diktira čitavom industrijom, neki bi rekli menja svet, ne samo svoju industriju, zarađuje milijarde i od „hipster“ proizvoda je postao jedan od najpoznatijih brendova na svetu.

Od kada je prvi put predstavljen, do danas, različiti modeli Iphone (njih 29 ukupno) su prodati u preko 2.2 milijarde primeraka.

I dalje predstavljaju uzor u pogledu originalnih ideja, kvaliteta, novih primenjenih tehnologija. Od Iphone kompanije Apple uvek se očekuje revolucija, makar inovativnost, što su prepoznale milijarde njihovih korisnika. To je dovelo do toga da su Iphone uređaji i Apple iOS platforme jedino što bi uzeli u obzir za svakodnevnu upotrebu.

Štavište, vrlo je moguće da ovaj tekst čitate upravo na nekom od Iphone modela i da samo čitanje na Iphone dolazi u obzir.

Različite verzije Iphone mobilnih telefona

iphone telefonKao što je poznato, do sada je ukupno kreirano 29 različitih verzija Iphone pametnih uređaja, a gotovo svaka verzija je proizvela burnu reakciju na tržištu.

Svi smo videli viralne snimke gde ljudi danima ispred prodavnica čekaju premijeru najnovijeg Iphone uređaja, kako bi što pre mogli da dođu do svog novog smart ljubimca što, ma koliko ekstremno delovalo, pokazuje privrženost i potrebe kako stare tako i nove generacije korisnika.

Iako su česte kritike da je kompanija Apple poslednjih godina izbacivala uređaje „kao na traci“, da u pogledu dizajna i novih funkcija nema previše inovativnosti i originalnosti, činjenica je i pored toga svaki novi Iphone uređaj diktira nove trendove na tržištu mobilnih uređaja.

Različite verzije Iphone su uvodile različite nove koncepte, ideje i tehnologije u industriju proizvodnje mobilnih telefona.

To su prvi uređaji koju su zapravo zamenili funkcije drugih uređaja, te smo tako prvi put dobili kompas u telefonu, baterijsku lampu, kalendar, podsetnike, alarme, navigaciju i desetine drugih funkcija. Ove funkcije su kasnije preuzete i od drugih kompanija koje su ih plasirale u svojim proizvodima, pe su tako danas postale obavezan deo svakog pametnog uređaja.

Ko još može da zamisli da ustane za posao bez alarma na telefonu, zar ne?

Iphone je možda najveću revoluciju uveo na polju video kamera i kvaliteta fotografija i video snimaka koje kreiraju. Mnogi analitičari i danas tvrde da niko nije dostigao Iphone u kvalitetu kamera. Mnogi pokušavaju, većini je uzor, tako da danas gotovo svaki pametni telefon ima kameru koja je u stanju da napravi fotografiju ili video snimak HD rezolucije, vrhunskog kvaliteta.

Nakon ispitivanja tržišta, utvrđeno je da je prodaja klasičnih video kamera sa preko 100 miliona godišnje 2010. godine pala na oko 9 miliona prodatih primeraka 2020. godine. Ovo je dovoljan pokazatelj značaja pametnih telefona poput Iphone i činjenice da su funkcije koje poseduje zamenile često i skuplje uređaje.

U čemu je razlika između Android i iOS platformi?

Očigledno je da su se značajne razlike između Android i iOS platformi godinama brisale, toliko da su određene granice bespovratno probijene.

Tokom godina jedni od drugih su „pozajmljivali“ ideje i rešenja, što je dovelo do tužbi koje su i trenutno aktuelne.

Svakako i dalje postoje značajne razlike u funkcionalnosti, načinu rada i kvalitetu plasiranih uređaja.

Većina IT stručnjaka će se složiti da je Play Store na Androidu jednostavniji za upotrebu i preuzmanje aplikacija nego na App store. Na Androidu imate više opcija za uređenje vašeg telefona, beskonačno lakše ćete prebaciti podatke na računar, imaćete verovatno bolju bateriju, ali isto tako će se isti ti stručnjaci složiti da su update paketi na Iphone češći i kvalitetniji, da je Iphone danas, kao i prilikom prezentacije inicijalnog modela, apsolutno bezbedniji za upotrebu zbog čitavog niza tehničkih bezbednosnih protokola i da je na kraju činjenica da Iphone mnogo više vodi računa o privatnosti svojih korisnika.

Spasavanje i vraćanje podataka sa Iphone telefona

Kada znamo sve prethodno, često pitanje je da li ta zaštita privatnosti i bezbednosti utiče ponekad i negativno na krajnjeg korisnika, u nekim praktičnim aspektima primene telefona, poput recimo vraćanja namerno ili slučajno izbrisanih podataka sa Iphone uređaja.

Da li je zaštita privatnosti u ovom slučaju preterana? Ne postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje, ali postoje efikasni načini da se i pored tih zaštita izbrisani podaci sa Iphone vrate.

Iako je digitalna forenzika često uspešnija na različitim modelima sa Android operativnim sistemima, program za forenziku mobilnog telefona može uspešno vratiti izbrisane kontakte, fotografije, video snimke, evidencije poziva, audio fajlove, čak i poruke i beleške sa Iphone uređaja.

Postoje brojni razlozi zašto vam je potrebna usluga vraćanja podataka sa Iphone mobilnog telefona.

U najčešće spadaju kvar Iphone uređaja, virusi i malveri, fizičko oštećenje, ljudska greška i slučajno brisanje, pogrešan apdejt, vraćanje na fabrička podešavanja, i slično.

Koji god da je razlog, rešenje je isto – digitalna forenzika mobilnih telefona. Navedeni program za forenziku mobilnih telefona prepoznaje različite vrste i varijacije fajlova, pa ih može uspešno vratiti u prvobitno stanje. Tako sačuvane podatke možete potom prebaciti na novi uređaj ili čak i na računar, u slučaju potrebe za rezervnom kopijom.

Iako je svaki uređaj poseban izazov za digitalnu forenziku, Cellebrite uređaj izraeleske vojne tehnologije se pokazao kao najefikasniji alat, pa ako on ne može da vrati podatke, bilo fotografije ili sms poruke recimo, verovatno ništa ne može.

Vraćanje podataka iz kriptovanih Iphone uređaja je takođe poseban izazov i činjenica je da je mogućnost vraćanja podataka iz ovih uređaja svedena na minumum, čak i od strane predstavnika najistaknutijih i najnaprednijih bezbednosnih službi u svetu.

Pored svih tehničkih prepreka, program za digitalnu forenziku mobilnih telefona je najbolje i najefikasnije rešenje da ponovo dođete do podataka koji mogu biti od značaja bilo iz privatnih ili profesionalnih razloga.

Iako na tržištu ne postoji program ili uređaj koji može garantovati 100% efikasnost u vraćanju izbrisanih podataka, program za digitalnu forenziku je jedan od retkih uz pomoć kojeg možete vratiti izgubljene fajlove, neograničeno puta, tako da ne izgubite zauvek neku dragu uspomenu, informaciju ili značajan podatak, bilo to na uređajima sa Android platformom ili na popularnim Iphone uređajima.

Ukoliko je vaš Iphone pokvaren, oštećen ili ste na bilo koji drugi način ostali bez dragocenih privatnih ili poslovnih informacija zarobljenih u telefonu – kontaktirajte nas. Mobilni telefon možete doneti lično u naš poslovni prostor ili poslati nekom od kurirskih službi. Nakon digitalne forenzike vaš Iphone poštom šaljemo nazad.


Share


Povezane priče

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

Vraćanje izbrisanih podataka iz telefona

Životne situacije

Vraćanje izbrisanih podataka iz Android mobilnih telefona

Kako ući u tudji whatsapp

Životne situacije

Kako ući u tuđi WhatsApp

haker

Životne situacije

Kako hakovati Viber

Životne situacije

Kako pratiti nečiji Viber?

spytech novosti

Životne situacije

Kako špijunirati mobilni telefon?

Izaberite valutu