Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Vraćanje izbrisanih podataka iz Android mobilnih telefona

Android je trenutno najpopularniji operativni sistem za mobilne uređaje. Mobilni telefoni postali su sastavni deo našeg privatnog i poslovnog života. Gde god se okrenete videćete ljude sa pametnim telefonima i tabletima u rukama, različitih brendova i modela, a većina njih ima upravo Android operativni sistem.

Najnovije statistike kažu da oko 85% tržišta pripada Android OS, dok Apple-ov iOS koristi ostalih 12% populacije.

Android je proizvod kompanije Google, a na tržištu se pojavio 2007. godine i vrlo brzo osvojio naklonost korisnika, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe.

Tržište mobilnih uređaja razvija se munjevitom brzinom, a novi modeli poboljšanih komponenti i tehničkih karakteristika pojavljuju se svakodnevno. Ipak, ono što svi primećujemo je da se njihov vek trajanja smanjuje. Osetljive spoljašnjosti, veoma su podložni mehaničkim oštećenjima. Takođe, mnogo su češći softverski kvarovi nego na starijim modelima. Većina nas se sa setom seća skoro neuništivih Nokia, Sony Ericsson i Motorola modela.

Kada se telefon pokvari, u njemu zauvek ostaju zarobljeni važni podaci i informacije, galerije slika i video klipova za koje smo emotivno ili poslovno vezani. Na sreću, tu je digitalna forenzika mobilnih telefona.

Digitalna forenzika mobilnih telefona je postupak vraćanja slučajno ili namerno izbrisanih podataka iz pokvarenog ili oštećenog mobilnog telefona.

Mobilni telefoni pre pojave Androida

Dashboard za vracanje izgubljenih podataka iz mobilnih telefona

Digitalna forenzika mobilnih telefona

Sećate li se kako su izgledali i funkcionisali mobilni telefoni pre pojave Android operativnog sistema?

Ako pripadate srednjoj i starijoj generaciji, znate da je tržištem prilično suvereno vladao Symbian OS dok je Apple-ov iOS tek bio u povoju.

Istorija smartphona počela je davne 1994. godine, a prvi pametni mobilni telefon bio je IBM Simon, ”personalni komunikator” kako je okarakterisan ovaj začetnik istorije pametnih telefona.

Bio je čudo svog vremena. Pored osnovnih funkcija telefonskog aparata, IBM Simon je imao kalendar, digitron, adresar, mogućnost pokazivanja svetskog vremena i opciju zapisivanja beleški, touch screen tastaturu, slanje i primanje mejlova, pa čak i sposobnost da pušta faks.

Radio je pod specijalnom verzijom MS-DOS operativnog sistema, što ga je činilo džepnim računarom.

Simon je prodat u svega 50.000 primeraka, a na tržištu je opstao čitavih šest meseci. Ipak, to je bilo dovoljno da postane jasan putokaz daljem razvoju mobilne tehnologije.

Sledi Nokia 9000 communicator sa operativnim sistemom GEOS 3.0 i setom moćnih aplikacija.

1999. godine Ericsson plasira R380 prvi telefon sa novim operativnim sistemom Symbian OS koji će nastaviti da dominira tržištem pametnih telefona sve do 2010. godine.

Ukoliko ste koristili neki od ovih modela mobilnih telefona iz pre-Android ere, vrlo je verovatno da u ovom trenutku nije u funkciji. U takvim uređajima ostali su neki važni podaci i fajlovi.

Zbog toga je jedno od čestih pitanja da li se mogu spasiti i vratiti podaci iz starih modela telefona koji više ne rade.

Zahvaljujući digitalnoj forenzici mobilnih telefona, sa više ili manje uspešnosti moguće je vratiti sve informacije i fajlove iz starih mobilnih telefona pre pojave Androida.

Forenzikom mobilnih telefona vraćaju se svi podaci od trenutka prvog uključivanja. Koliko će informacija biti spaseno i vraćeno zavisi od više faktora, modela i marke telefona, stanja u kojem se nalazi, vrste oštećenja i kvara, starosti i slično.

Vraćanje podataka iz Androida

5. novembra 2007. Android operativni sistem predstavljen je javnosti i najavljen kao prva prava otvorena platforma za mobilne uređaje. Android je uključivao operativni sistem, korisnički interfejs i aplikacije, bez prepreka koje nose autorska prava, što je ranije kočilo inovacije u mobilnoj industriji. Ono što ga je činilo privlačnim za proizvođače bila je činjenica da je bio besplatan za korišćenje, a to je značilo ogromnu uštedu. Google se pobrinuo za softver, a proizvođači su samo trebali da obezbede hardver.

Ostalo je istorija.

Prvi mobilni telefon sa Android operativnim sistemom bio je HTC Dream, a prva verzija Androida bila je nazvana Cupcake.

Veliku ulogu u popularizaciji Android OS odigrao je Samsung i model Galaxy S koji je doprineo da 2012. Android pretekne Nokiu u dominaciji tržištem.

Od tada, a poslednju deceniju pogotovo, možemo zapaziti hiperprodukciju modela svih vodećih brendova mobilnih uređaja. Tržište mobilnih telefona je vrlo dinamično. Uređaji se konstantno unapređuju novitetima koji prave malu, ali bitnu razliku za korisnike. Takođe, uočljivo je da su ti modeli sve kraćeg veka trajanja, brzo se kvare i nisu imuni na fizička oštećenja.

Pošto ljudi koriste telefone duže nego ikada, u proseku na svakih 30 meseci se kupuje novi telefon!

Zbog toga se sve češće srećemo sa situacijom da se telefon pokvari, mehanički ošteti ili ostanemo bez svih ili dela informacija usled nestručnog apdejtovanja i instaliranja aplikacija. Pokvaren ili oštećen mobilni telefon znači i da u trenutku možemo ostati bez važnih informacija koje se u njemu nalaze. Tada nam je neophodna usluga vraćanja slučajno ili namerno izbrisanih podataka iz Android-a, odnosno digitalna forenzika mobilnog telefona.

Digitalnom forenzikom moguće je vratiti i spasiti sve informacije iz mobilnog telefona sa Android OS od trenutka njegovog prvog uključivanja, čak i ako je zaključan lozinkom.

Količina i vrsta vraćenih podataka zavisi od vrste oštećenja, modela telefona, zatečenog stanja, vremenskog perioda koji je prošao od trenutka oštećenja, da li je resetovan na fabrička podešavanja…

Podaci se vraćaju u originalnom obliku tako što se ekstahuju sa uređaja i kopiraju na drugu memoriju, dakle ne vraćaju se na isti mobilni telefon.

Spasavanje i vraćanje podataka iz Samsung-a

Južnokorejski Samsung je danas jedna od vodećih kompanija u svetu za proizvodnju elaktronskih uređaja, a od 2012. zvanično najveći svetski proizvođač mobilnih telefona.

Naziv Samsung znači tri zvezde, a upravo ovde je kreiran prvi pametni telefon2001. Prvi smartfon imao je u sebi Palm OS i nosio oznaku SPH-i300.

Samsung mobilni telefoni spadaju u najpopularnije modele sa Android OS i odlično se kotiraju na tržištu.

Jedan od pet prodatih telefona u svetu je Samsung, čemu doprinosi potvrđen kvalitet uređaja, kao i njihov inovativan dizajn.

Samsung Galaxy S4 je naprodavaniji Android telefon ikada!

Mobilni telefoni Samsung Galaxy serija važe za omiljene modele korisnika širom sveta, elegantnog su dizajna, praktični za upotrebu sa kvalitetnim kamerama.

Iako izrazitog kvaliteta, ni Samsung telefoni nisu imuni na fizička oštećenja, viruse i malvere, kao i nestručno rukovanje. Zato je upravo usluga vraćanja izbrisanih podataka iz Samsung telefona u vrhu zahteva kada je digitalna forenzika mobilnih telefona ju pitanju.

Vraćanje podataka iz Samsung mobilnih telefona moguće je obaviti za sve uređaje ovog brenda sa Android OS, pa čak i za starije modele pre pojave Androida.

Ukoliko se vaš Samsung pokvario, polomio, prestao da radi, moguće je vratiti sve informacije od njegovog prvog uključivanja zahvaljujući uređaju za forenziku mobilnog telefona.

To znači da se mogu spasiti i vratiti svi kontakti, pozivi, poruke, slike i videa iz galerije, šifre, prepiske sa društvenih mreža…Fajlovi se ekstrahuju iz uređaja, kopiraju na drugu memoriju i isporučuju korisniku u elektronskoj formi.

Vraćanje podataka iz Nokia mobilnih telefona

Na osnovu brojnih istraživanja može se zaključiti da mobilni telefoni finskog brenda Nokia spadaju u omiljene brendove kojima korisnici poklanjaju svoje poverenje. Tokom 90-tih i početkom 2000. Nokia je bila vodeći igrač na svetskom tržištu mobilne tehnologije.

Nokia telefoni za većinu su i danas sinonim za kvalitetan softver, hardver, trajnu bateriju i izdržljivo kućište. Posle Samsunga i iPhone, Nokia je treća na tržištu po broju prodatih pametnih uređaja.

Iako često izazivaju nostalgiju, ovi telefoni danas idu u korak sa najnovijim tehnološkim dostignućima. Nokia smartfoni najbrže se ažuriraju na nove verzije Android OS.

Nokia mobilni telefoni se kao i ostali pametni uređaji kvare. Mobilni telefon se može pokvariti, a vi ostati bez važnih podataka zbog pogrešnog apdejtovanja, malvera i virusa, vraćanja na fabrička podešavanja, kvašenja, pada i lomljenja.

Digitalnom forenzikom mobilnih telefona uspešno se obavlja vraćanje izbrisanih podataka iz svih Nokia telefona od momenta uključivanja. Spasavanje i vraćanje podataka moguće je i kod starih Nokia modela, pre pojave pametnih telefona i operativnih sistema.

Vraćanje podataka iz Huawei pametnih telefona

Huawei je velika i uticajna kineska telekomunikaciona kompanija, koja se proširila i nametnula na svetskom tržištu pametnih telefona. Huawei znači cvet, ali i veličanstveno, sjajno, uspeh.

Smartfone proizvode od 2000. godine, a prvi modeli su imali Android OS. Zvanično su ozbiljno shvaćeni kada su 2012. pretekli kompaniju Ericsson.

Praktično, ne postoji osoba kojoj je ova marka mobilnih telefona nepoznata, što dovoljno govori o popularnosti ovog brenda.

Kao i svi ostali pametni telefoni i Huawei uređaji se kvare. Tada u njima ostaju zarobljeni važni podaci, kontakti, šifre, galerije fotografija i video materijala.

Digitalnom forenzikom mobilnih telefona uspešno se mogu spasiti i vratiti podaci iz oštećenih i pokvarenih Huawei smartfona.

Vraćanje podataka iz Motorola mobilnih telefona

Motorola stoji iza prvog komercijalnog mobilnog telefona. U poslednje vreme primarno proizvodi pametne telefone sa Guglovim Android OS.

Ime Motorole većini izaziva nostalgična osećanja, slično Nokia brendu.

Motorola je pravi izbor ukoliko tražite kvalitet i trajnost po pristupačnoj ceni. Takva je Motorola G serije, koja je osvojila simpatije i poverenje velikog broja korisnika pametnih telefona.

Poslednjih godina svedoci smo velikog povratka Motorole na tržište mobilnih telefona. To znači i da je sve traženija usluga spasavanja i vraćanja slučajno i namerno izbrisanih podataka iz Motorola mobilnih uređaja sa i bez Android OS.

Digitalnom forenzikom mobilnih telefona veoma uspešno mogu se vratiti svi podaci iz Motorola telefona koji više ne radi, od trenutka prvog uključivanja.

Prebacivanje i trajno brisanje podataka na mobilnim uređajima

Pored spasavanja i vraćanja podataka iz mobilnih telefona, digitalnom forenzikom moguće je vratiti i informacije iz ostalih mobilnih uređaja, kao što su tableti.

Sve što je potrebno da ponovo dođete do svojih fotografija, video snimaka, poruka i kontakata iz uređaja koji se pokvario je da nas kontaktirate.

Ako niste u mogućnosti da telefon ili tablet donesete direktno u našu kancelariju, možete ih poslati poštom, a nakon obavljene forenzike mi ih vraćamo nazad.

Ukoliko želite da trajno i pouzdano izbrišete sve informacije iz telefona ili tableta koji više nećete koristiti, što uvek preporučujemo, naš stručni tim će to obaviti za vas. Možete nam se obratiti i za prebacivanje podataka sa jednog na drugi mobilni uređaj, naročito ako je reč o različitim modelima i operativnim sistemima.


Share


Povezane priče

vracanje izgubljenih podataka iz mobilnih telefona

Životne situacije

Vraćanje izbrisanih podataka iz mobilnog telefona – digitalna forenzika

iphone vracanje i spasavanje podataka

Životne situacije

Vraćanje izbrisanih podataka iz Iphone mobilnog telefona

Kako ući u tudji whatsapp

Životne situacije

Kako ući u tuđi WhatsApp

Pracenje lokacije na mapi

Životne situacije

Kako locirati telefon preko Vibera

bracne burme

Životne situacije

Kako proveriti vernost partnera

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

Izaberite valutu