Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

SpyTech u listu Blic – ” Da li ste kao mali sanjali da postanete tajni agent? Danas je lakše nego ikada ostvariti taj san”

Obično kada upitate dete čime želi da se bavi, jedan od odgovora će biti i da želi da postane tajni agent. Nije poznat tačan razlog zbog koga se deci toliko dopada svet tajni, ali pretpostavljamo da je to zbog mnogih crtanih i igranih filmova u kojima je upravo to tema i u kojima glavni junaci žive životom koji deluje zanimljivo i moćno.

Naravno da u većini slučajeva sve to ostane samo dečija neostvarena želja… Ipak, ima i one dece, koja na svoje želje iz detinjstva ne zaborave, pa čak i ako zaista ne postanu tajni agenti, špijunska oprema zaokuplja njihovu pažnju čitavog života.

Na svu sreću, danas imamo internet, pa samim tim imamo mogućnost i da dopremo do mnogo veće količine informacija nego ranije. Osim što imamo mogućnost da se na taj način upoznamo sa istorijom špijunaže i tajnih agenata, da pogledamo sve filmove sa tom tematikom, imamo priliku i da posećujemo sajtove brojnih kompanija, koja se primarno bave prodajom različite opreme, namenjene špijuniranju.

tajni agent

A kako je tehnika u svakom segmentu u velikoj meri uznapredovala, više uopšte nije čudno što možemo čuti da se, gotovo na bilo kom mestu, može ugraditi i koristiti specijalna špijunska oprema. Međutim, ipak sa time treba biti obazriv, te takvu opremu koristiti isključivo na dozvoljeni način.

Ostvarite svoj san iz detinjstva makar na jedan dan – posetite neki od muzeja špijunaže

U slučaju da ste se prepoznali i da ste od onih koji su želeli da postanu tajni agenti kada su bili mali i da svet mistike i dan danas zaokuplja vašu pažnju, onda ste definitivno osoba koja će biti oduševljena informacijom da postoji svojevrstan muzej, koji je posvećen upravo špijunaži.

Ne tako davne, 2002. godine je u Vašingtonu, u Sjedinjenim Američkim Državama otvoren jedan takav muzej.

Akcenat muzejske postavke je, sasvim logično, stavljen upravo na špijunažu i opremu, koja se tom prilikom koristi, a zaposleni u muzeju se trude neprekidno da nude različite nove koncepte. Zato i organizuju brojne događaje, u okviru kojih nastoje da predstave različite tehnike špijunaže, koje su korišćene, te da prikažu i neke, ljudima mahom poznate istorijske događaje povezane sa ovim aktivnostima.

Naravno da muzejsku postavku čini i špijunska oprema, tako da posetioci mogu videti na koji način se ona menjala i razvijala kroz istoriju, od prvih, prilično primitivnih naprava, do savremenih “gedžeta” – prisluškivači, špijunske kamere, savremeni softveri za praćenje mobilnog telefona i sa drugim sličnim namenama…

Interesantan je podatak da je direktor ovog, gotovo jedinstvenog muzeja u svetu, čovek koji je do skoro radio u tajnoj službi i ima dodira sa svime čime se postavka muzeja bavi. U ovom muzeju se vodi računa o tome da rad tajnih službi bude prikazan na najbolji mogući način. Takođe, postavke u ovom interesantnom muzeju se pripremaju sa naročitom pažnjom, jer postoji i ona oprema koja je zaista tajna pa njene funkcionalnosti i način korišćenja nisu za javno prikazivanje.

Činjenica je da ovaj muzej vredi posetiti i da je jako zanimljivo upoznati taj mistični svet, a posebno ako je vaša želja u detinjstvu zaista bila da se bavite špijuniranjem… Ko zna, možda je ipak i ostvarite pa makar na jedan dan da se osetite kao glavni junak iz vaših omiljenih filmova!

Pogledajte ceo članak na linku: https://www.blic.rs/slobodno-vreme/da-li-ste-kao-mali-sanjali-da-postanete-tajni-agent-danas-je-lakse-nego-ikada/qflbstz


Share


Povezane priče

spytech novosti

Naše Novosti

SpyTech u listu Novosti – “Prisluškivanje i prisluškivači – 3 najčešće dileme”

Životne situacije

Kako pratiti nečiji Viber?

spytech mediji

Naše Novosti

SpyTech u emisiji Biljana za Vas

vracanje izgubljenih podataka iz mobilnih telefona

Životne situacije

Vraćanje izbrisanih podataka iz mobilnog telefona – digitalna forenzika

spytech novosti

Naše Novosti

SpyTech u poslovnom magazinu BIZLife – “Špijunska oprema koju morate imati”

Prisluskivanje mobilnog kod dece u cilju zastite

Životne situacije

Kako da vaša deca budu bezbedna u svakom trenutku?

Izaberite valutu