GDE JE MOGUĆE UGRADITI PRISLUŠKIVAČ?

Nakon odluke da želite da koristite prisluškivače, sledi pitanje gde ga postaviti. Najpoznatije je prisluškivanje mobilnog telefona i za to postoje posebni softveri. Ipak, ukoliko smatrate da na taj način nećete dobiti određene informacije ili jednostavno ne možete da dođete u posed tog telefona u koji treba da instalirate softver, prisluškivače možete postaviti bilo gde – u kancelariji, sobi, nekoj prostorji na poslu, kolima i slično. Prisluškivači mogu da budu deo nekih naših prekoptrebnih stvari, koje se i inače nalaze u našim kućama, poput produžnog kabla, lampe, budilnika, igračke i slično.

Mogu biti i u fleš memoriji, što znači da ga “slučajno” možete zaboraviti u nečijoj prostoriji i na taj način obezbediti sebi mogućnost da čujete sve ono što Vas je zanimalo i sve ono što se komunicira tu.

KOJA JE CENA PRISLUŠKIVAČA?

Pitanje nad pitanjima. Dok neko ne pita za cenu kada kupuje i iznajmljuje prisluškivače, neko drugi ipak mora da razmisli i o ceni. Potreba i želja određuju koliku smo cenu spremni da platimo.

Ipak, u ovom slučaju nema mnogo odricanja, zato što se određene vrste prisluškivača mogu naći i za dvadesetak evra, što svako u jednom trenutku sigurno ima. Sada je naravno pitanje da li će tih 20 evra iskoristiti baš za to.

Oni kojima cena nije problem i koji su spremni da izdvoje i veću sumu novca, treba da imaju u vidu da postoje i prisluškivači koji koštaju i više od 100 evra. Naravno da postoji razlika između skupljih i jeftinijih, ali ne značajno u osnovnoj nameni, već je razlika u izgledu, dodatnim funkcijama i slično.