Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Umetnost u doba inovacija: Kako moderni muzeji spajaju tehnologiju i estetiku

Grimaldi Forum u Monaku je značajno unapredio svoju sigurnost i iskustvo posetilaca kroz implementaciju napredne tehnologije nadzora zasnovane na veštačkoj inteligenciji kompanije i-PRO. koja je sigurno jedan od globalnih lidera u izradi profesionalnih sigurnosnig rešenja. Ovaj objekat vrhunske klase, poznat po organizovanju preko 100 različitih događaja godišnje, uključujući prestižne umetničke izložbe i kulturne događaje, odabrao je da integriše višesenzorske i fish-eye sigurnosne kamere kompanije i-PRO. Ova tehnološka nadogradnja dizajnirana je da osigura povećanu sigurnost posetilaca, zaštiti vredna umetnička dela i pruži besprekoran, siguran ambijent tokom značajnih događaja kao što je izložba “Monet u punom svetlu“, koja je privukla 120.000 posetilaca.museum exhibition

Ključne karakteristike ove tehnologije uključuju pokrivanje širokog područja bez slepih mesta u prostoru, omogućavajući sigurnosnim timovima u Grimaldi Forumu da nadgledaju aktivnosti u velikim prostorijama sa preciznošću. Ovo je postignuto kombinovanjem izuzetnih performansi snimanja sa široko-područnim nadzorom i IR LED osvetljenjem. Implementacija ovih kamera značajno je smanjila potreban broj kamera, čime je ostvarena ušteda troškova. Štaviše, diskretan dizajn kamera omogućava im da se uklope i u estetiku mesta.

Grimaldi Forum koristi i i-PRO detekciju promene prikaza, analitičku aplikaciju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji koja upozorava sigurnosni tim na anomalije u vidnom polju kamera. Ova funkcija je posebno vredna za zaštitu umetničkih dela identifikovanjem neobičnog ponašanja ili neovlašćenog prilaska vrednim predmetima. Dodatno, tehnologija uključuje AI detekciju pokreta video materijala (VMD) za otkrivanje uljeza ili zadržavanja na zabranjenim područjima, čime se povećava sigurnost umetničkih dela.

Realno vreme, proaktivno nadgledanje je još jedan ključni aspekt ove tehnologije. Dodatak i-PRO Active Guard omogućava sigurnosnom timu Grimaldi Foruma da brzo vrši pretrage u realnom vremenu tokom incidenata ili dubinsku forenzičku analizu nakon događaja. Ova funkcija poboljšava sagledavanje situacije i podržava proaktivne mere bezbednosti. Na primer, operateri mogu postaviti specifične atribute u svojim listama praćenja, kao što je “muškarac u crvenoj majici i plavim pantalonama”, i primati alarme u realnom vremenu kada se identifikuju poklapanja.

Pored toga, upravljanje popunjenosti i protokom posetilaca je efikasno sa strateški pozicioniranim fish-eye kamerama. Ove kamere, opremljene naprednom AI analitikom, omogućavaju detekciju gužve, upravljanje protokom saobraćaja posetilaca i brojanje broja ljudi u određenim područjima. Toplotne mape koje generiše ovaj sistem pružaju dragocene statističke uvide u protok saobraćaja.

Ova nadogradnja nije samo pojačala sigurnost posetilaca tokom događaja visokog profila poput Monetove izložbe, već je i ojačala sigurnosni stav Grimaldi Foruma u Monaku za upravljanje raznovrsnim budućim događajima i podržavanje planova za buduće širenje.


Share


Povezane priče

bracne burme

Životne situacije

Kako proveriti vernost partnera

Prisluskivanje mobilnog kod dece u cilju zastite

Životne situacije

Aplikacija za praćenje dece

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

Aplikacija za praćenje partnera

Životne situacije

Aplikacija za praćenje partnera

Razotkrivanje preljube

Životne situacije

Razotkrivanje preljube

Zaštititi decu pomoću špijunske opreme

Životne situacije

Nadzor dece – Šta rade vaša deca kada niste tu?

Izaberite valutu