Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

SpyTech u listu Danas – “Praćenje mobilnog telefona: Četiri zanimljive činjenice koje treba da znate”

Upoznajemo Vas sa nekoliko zanimljivih i korisnih činjenica, koje bi bilo dobro da imate na umu ukoliko ste poželeli da nekome prisluškujete telefon ili ukoliko sumnjate da ste Vi žrtva prisluškivanja.

Razlozi zbog kojih želite da pratite nečiji telefon su razni i otvaraju brojna pitanja, a objašnjenja mogu da budu vrlo kompleksna, iako na prvi pogled izgledaju kao površna. Naime, prisluškivanje mobilnog telefona i uopšte korišćenje špijunske opreme može se preispitivati sa aspekta legalnosti, opravdanosti, etike… Da li je to zarad nekog opšteg dobra, dobra te osobe, smirivanja naše savesti i sumnje, težnje da saznamo nešto, potpuno je svejedno. Međutim, kako je to sve dostupnije i prisutnije u našem društvu, nije na odmet znati kako funkcioniše. Upoznajemo Vas sa nekoliko zanimljivih i korisnih činjenica, koje bi bilo dobro da imate na umu ukoliko ste poželeli da nekome prisluškujete telefon ili ukoliko sumnjate da ste Vi žrtva prisluškivanja.

KAKO UOPŠTE FUNKCIONIŠU ŠPIJUNSKI PROGRAMI?

Verovali ili ne – danas je vrlo lako prisluškivati, odnosno pratiti mobilni telefon druge osobe. To zvuči i pomalo zastrašujuće, jer znači i da smo mi na neki način u opasnosti. Ukoliko strahujete od toga da Vas neko prisluškuje, onda treba da znate sledeću stvar, kako biste malo odahnuli. Dakle, kada želite da pratite nečiji mobilni telefon, potrebno je da upravo na tom telefonu instalirate softver za praćenje mobilnog telefona. Morate doći u kontakt sa tim telefonom, što znači da ukoliko niko nema pristup vašem telefonu biće teže da Vas prisluškuju, a ukoliko se to ipak dogodi, onda treba da znate da to nije uradio bilo ko, već ili neko vama blizak ili pak službe bezbednosti koje to mogu činiti u zakonom propisanim situacijama. Elem, vratimo se jednostavnijim stvarima. Dakle, softver funkcioniše tako što se instalira u telefon koji želite da pratite, vrlo jednostavno i vrlo brzo, a i postoji mogućnost da vam i u radnjama koje se bave prodajom špijunske opreme instaliraju ovaj softver. Taj program nije vidljiv na telefonu, ne može da se otkrije, ne šteti i ne usporava telefon. Osoba koja prati mobilni telefon, dobiće uputstva kako da se uloguje na poseban web panel, kako bi pratila sve što je zanima.

ŠTA SE SVE MOŽE SAZNATI PRAĆENJEM MOBILNOG TELEFONA?

Ukoliko do sada niste koristili ovaj softver, onda će Vas odgovor na ovo pitanje verovatno zapanjiti. Naime, pored dolaznih i odlaznih poziva, SMS i MMS poruka, GPS lokacije, Vi ćete imati uvid i u fotografije, aplikacije poput vibera, whatsapp-a, facebook-a, email-a i mnogih drugih koje postoje na telefonu. Zatim, moći ćete da proverite šta je sve korisnik kucao na tastaturi, pa čak i šifre, zatim moći ćete da saznate koje je internet stranice posećivao, a čak postoji i opcija live slušanja kada telefon praktično postaje prisluškivač. Da ne govorimo da ćete znati i kada je osoba koju pratite uključila i isključila telefon, a čak ćete moći da pratite i put kojim se telefon kreće. Šta kažete? Prilično zapanjujuće i u isto vreme vrlo zastrašujuće.

POSTOJI MNOGO RIZIČNIH KOPIJA

U cilju što bolje prodaje, mnoge internet stranice nude razne softvere koje lako možete da instalirate, a čak nude i besplatno korišćenje neko vreme. Ipak, treba da znate da postoji mnogo kopija ovog programa i da postoji mogućnost da ukoliko izaberete loš program, budete uhvaćeni ili uništite telefon druge osobe, što nikada nije cilj. Važno je biti oprezan i ne nasedati na sve priče koje čujemo ili pročitamo na internetu. Sve potrebne informacije mogu se dobiti od stručnjaka koji ovu opremu dobro poznaju.

KOLIKO KOŠTA PRAĆENJE MOBILNOG TELEFONA?

I ova informacija će vas verovatno zapanjiti, zato što je ova usluga prilično povoljna. Naime, nekoliko meseci praćenja mobilnog telefona možda vas košta samo 100 evra. Imajte u vidu da mnoge prodavnice omogućavaju da se špijunska oprema, između ostalog i ovakvi špijunski softveri, besplatno koriste prvih 24/48 sati, kako biste se uverili kako to sve funkcioniše.

Pogledajte ceo članak na linku: https://www.danas.rs/tehnologije/pracenje-mobilnog-telefona-4-zanimljive-cinjenice-koje-treba-da-znate/


Share


Izaberite valutu