Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Korisni saveti

Zbog učestalih prevara želimo da Vam ukažemo na nekoliko stvari koje će Vam pomoći pre odluke o kupovini špijunske opreme ili špijunskog softvera.

Ne kupujte od anonimnih prodavaca!

Alfa Sistem Plus je jedina registrovana i ovlašćena firma za prodaju špijunske opreme i špijunskog softvera u Srbiji. To znači da je kupovina od bilo kog drugog u oblasti sive ekonomije čime se nanosi šteta celoj državi. Ukoliko Vas i nije mnogo briga za samu državu, sigurni smo da brinete o sopstvenim parama. A kupovinom od anonimnih prodavaca u velikoj ste opasnosti da postanete žrtva prevare.

Šta kaže Zakon o zaštiti potrošača?

Ovaj zakon kaže svašta, dobro je osmišljen i zaista štiti potrošače od nesavesnih trgovaca. Ali imajte na umu: Zakon o zaštiti potrošača NE ŠTITI VAS od neregistrovanih prodavaca. U ovom slučaju, ako ste prevareni ili oštećeni možete pokrenuti privatnu tužbu, pod uslovom da Vam je poznat identitet prevaranta i da možete dokazati sve činjenice. Složićete se da od toga nema ništa.

Garancija na časnu pionirsku reč…

Svima je poznato da garancija na bilo koji kupljeni proizvod važi samo za pisanu garanciju overenu pečatom firme i uz fiskalni račun. Koliko naivan treba biti pa poverovati da Vam prodavac, sa kojim ste se sreli u parku ili kafiću, daje garanciju obećanjem i na časnu reč?

Kako se zašititi od prevara?

Kako da pri kupovini špijunske opreme ili špijunskog softevra ne dobijete robu sumnjivog porekla i kvaliteta (jeftine kopije, netestirane uređaje, dotrajale baterije, nestablan i nepouzdan rad…)?

  • Insistirajte na fiskalnom računu i pisanoj garanciji.
  • Tražite da vidite predstavništvo firme i izložene uređaje i ne sastajte se sa prodavcem u parkovima, restoranima ili kafićima.
  • Posebno budite oprezni pri preuzimanju opreme pouzećem. Proverite da li ste zaista dobili ono što ste naručili.

Praksa je pokazala da uvek kada naiđete na nešto “neverovatno jeftino, a kvalitetno”, da se iza toga krije neka mućka. To važi i za prodaju špijunske i detektivske opreme. Zbog prividne uštede od nekoliko evra, rizikujete da dobijete mnoge komplikacije i višestruku štetu.

Odluka je na Vama…


Share