Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

GPS praćenje vozila, telefona, GPS za auto – kako da izaberete idealan GPS tracker?

Mnogobrojni veštački sateliti koji kruže oko zemlje od velike su pomoći u praćenju i lociranju kretanja objekata. GPS tracker ili GPS lokator predstavlja špijunski uređaj za praćenje i lociranje pokretnih objekata, lociranje vozila, zaštitu imovine, lica, ali i kućnih ljubimaca. GPS tracker tako prima signal od sa najmanje dva satelita, i obrađene informacije prosleđuju svim zainteresovanim stranama. Greške prilikom GPS pracenja su svedene na minimum, i one iznose tek 2 – 3 metra.

GPS praćenje vozila

U svetu informacionih tehnologija odavno je već poznat termin satelitsko praćenje. Noviji i skuplji modeli automobila imaju već fabrički ugrađeno satelitsko praćenje. Tim vozilima osiguravajuće kompanije daju dodatne popuste na osiguranje. Međutim, šta da rade vlasnici automobila sa nešto plićim džepom? Rešenje je GPS lokator, odnosno GPS tracker za praćenje vozila. GPS lokator za praćenje vozila možete bez bojazni postaviti u vozilu a da to ni jedan kradljivac ne zna. Bilo da je vozilo u pokretu ili ne, Vi ćete u deliću sekunde dobiti tačne koordinate vašeg automobila. Jedino što Vam je potrebno jeste mobilni telefon sa internet konekcijom i pokrivenost signala. Postoji više vrsta GPS za praćenje vozila, a ono zavisi od tipa vozila koji se prati. GPS za automobil, GPS za bicikl, ili praćenje komercijalnih vozila.

GPS za auto

Budite iskreni i priznajte koliko puta su Vam se desile sledeće neprijatne situacije. Zaboravili gde ste parkirali automobil. Ili Vas izjeda sumnja da li se Vaše vozilo koristi maksimalno efikasno i samo u poslovne svrhe. Kako pronaći automobil ukoliko, ne daj Bože, dođe do krađe? Rešenje je jednostavno – GPS za auto. GPS za auto stavite bilo gde u automobilu. Preporuka je da ga ne stavljajte na vidljiva mesta poput kontrolne table, već da to neko bude skrovito mesto, na primer ispod sedišta, ispod haube ili u gepeku. Korišćenje GPS za auto je veoma jednostavno, jer se brzo može saznati tačna lokacija vozila koje želite da pratite.

GPS za bicikl

Posle tmurnih i kišnih dana, iole lepši dan izmami mnogobrojne šetače po parkovima i pored reka. Pored njih tu su i brojni biciklisti. Nema ništa lepše i zdravije od vožnje bicikla. Međutim, vožnja bicikla nosi sa sobom i jedan potencijalni problem. Svako ko vozi bicikl, bilo da je profesionalni vozač, ili bicikl vozi čisto iz hobija, verovatno se susreo sa krađom ili pokušajem krađe bicikla. Bicikle se često kradu, a policija samo izađe na lice mesta, napravi zapisnik, i na tome se sve završava. Uglavnom biciklisti pokušavaju da se zaštite od krađe bicikla stavljanjem lanca. Međutim, postoji i sofisticiraniji način kako da odbranite i sačuvate vašeg dvotočkaša. U pitanju je GPS za bicikl. Ukoliko planirate da koristite GPS tracker za bicikl potrebno je da znate da on ne uključuje u sebe nošenje bicikla sa sobom, kao ni sajle. Radi se o GPS uređaju koji je sakriven u zadnje svetlo bicikla ili u glavni šraf volana. Iako je u pitanju “špijunski” uređaj ne morate biti pripadnik MI6, CIE, ili FBI. Kako funkcioniše GPS za bicikl? GPS tracker za bicikl radi na principu komunikacije broja na SIM kartici unutar uređaja sa master brojem telefona. GPS lokator prikuplja podatke preko interneta i SMS poruke šalje na Vaš broj telefona. Šta još poseduje GPS za bicikle? Osim ugrađenog senzora vibracija, poseduje i SIM karticu. U svakom trenutku možete saznati tačnu lokaciju SMS porukom koja stiže na Vaš telefon, a kretanje pratiti putem web portala. Tu je i neizostavno SOS dugme, ispostaviće se veoma korisno dugme koje će Vam svakodnevno olakšati svakodnevnicu.

Praćenje komercijalnih vozila

Kako bi sprečili neracionalnu potrošnju goriva, habanje poslovnih vozila poslodavci se sve češće odlučuju da GPS tracker ugrade i u poslovna vozila. Tako Vaš šef u deliću sekunde zna tačne koordinate službenog vozila. Međutim, primetno je da poslodavci sve češće prekoračuju svoja ovlašćenja. Poslednji takav primer nam dolazi iz Kalifornije. Bivša radnica kompanije Intermex, Mirna Arias, potvrdila je da je dobila otkaz jer je izbrisala nekadašnju aplikaciju Xora, a sada ClickSoftware. Pomenuta aplikacija je trebala da prati komercijalno vozilo tokom posla, ali i nakon radnog dana, 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Na pitanje da li sme da je prati i nakon radnog dana, njen šef, Džon Stubits, ko iz topa je odgovorio da može, idući toliko drsko da zna kolikom brzinom je vozila nakon posla. Rezignirana Arias je odlučila da presavije tabak i tuži kompaniju. Kompanija se do sada nije oglašavala povodom tog slučaja. Sledeći takav primer nam dolazi iz Beograda. Da špijuniranje nije strano pokazuje i primer Vladimira Homana, bivšeg direkora JP Emisiona tehnika i veze. Homan je optužen da je pratio kretanje komercijalnih vozila i kažnjavao radnike ukoliko ne idu najkraćim putem.

Praćenje telefona preko GPS

Sumnjate da Vas parner vara? Praćenje telefona preko GPS pomoćiće vam da proverite da li se potencijalni neverni supružnik ili supruga nalazi tamo gde tvrdi. Uz pomoć GPS za praćenje telefona saznaćeto upravo to – tačnu lokaciju osobe koju želite da pratite. Šta je zapravo GPS? GPS, odnosno globalni sistem pozicioniranja predstavlja svetski radio-navigacioni sistem. Njegovu mrežu čine 30 satelita i njihovih zemaljskih stanica. Izmislio je ga je Ivan Geting 1960. godine i u početku je bio dizajniran za rad vojske USA tokom hladnog rata. Kada je 1983. godine korejski putnički avion greškom oboren u sovjetskom vazdušnom prostoru, američki predsednik Ronald Regan dozvolio je da GPS bude dostupan svima. Trinaest godina kasnije, tadašnji američki predsednik, Bil Klinton, doprineo je da GPS dual-use tehnologija postane dostupna i civilnim korisnicima za lične potrebe. U prvim godinama 21. veka predsednik Džordž Buš je izjavio da neće naplaćivati korišćenje GPS za lične potrebe. Njegova odluka dovela je do povećanja proizvodnje ličnih GPS uređaja. Kompanija Sprint 2006. godine je ponudila usluge za lociranje članova porodice. Google 2013. godine na tržište izbacuje Google Android Manager. ADM omogućava daljinsko lociranje uređaja. Android telefoni koji su napravljeni posle dolaze sa već ugrađenim Google Android Managerom. Lociranje i pronalaženje mobilnog uređaja preko GPS moguće je uz pomoć:

Ostale namene GPS

GPS tracker-lokator možemo naći bukvalno svuda. Uglavnom su to manji, na oko teško vidljivi predmeti na koje ljudi ne obraćaju ili slabo pridaju pažnju. GPS tracker – lokator u satu veoma je korisna sprava. Dizajniran je tako da deci, starijima, slepim i ostalim osobama koji su na bilo koji način onesposobljeni olakšava kretanje i snalaženje u prostoru. Desiće se da se GPS tracker, odnosno GPS lokator povezuje i poistovećuje sa atakom na privatnost dece. Međutim, moramo se složiti da GPS tracker u satu omogućava roditeljima da u svakom trenutku znaju gde se njihovi mališani nalaze. Na taj način možete zaštititi dete od neke potencijalne nesreće. GPS lokator nalazi primenu i kod osuđenika koji izdržavaju kućni pritvor. Nanogica omogućava nadležnim službama da u svakom trenutku znaju gde je osuđenik. Ukoliko, kojim slučajem nju skine policija će na vreme reagovati. Takođe, slično funkcioniše i SMS servis koji možemo videti na autobuskim stanicama. Slanjem poruke putnici se u svakom trenutku mogu informisati o tačnom dolasku gradskog prevoza. Primećujemo da GPS tracker, odnosno GPS lokator, ima veliku primenu u svakodnevnom životu, a čini se da će njegova upotreba u budućnosti biti još veća.


Share